Skip links

Årets Guld Harald

Spar Nord og Familien Nielsen har i samarbejde med Arena Nord og Nordjyske medier stiftet en ny fodboldpris i Nordjylland. Prismodtageren modtager en lille udgave af den flotte statue, som i 2018 blev afsløret på forpladsen ved Arena Nord i Frederikshavn, en statue som er udført af den internationale billedhugger Christian Svendsen. Statuen til prismodtageren er skænket af Rudi og Harald Nielsen Holding og har en værdi på kr. 25.000. Derudover vil årets Guld Harald modtage kr. 25.000 i kontanter.

En årlig fodboldpris til ære for fodboldlegenden Harald Nielsen som jo er født og opvokset i Frederikshavn.

Prisen vil hvert år blive uddelt i forbindelse med Åbningen af Cup No. 1 i Frederikshavn, hvilket i 2021 vil sige mandag den 12. juli kl. 18. Prisen gives til en person eller en klub som har gjort en forskel indenfor fodboldverdenen, og gerne en modtager som har eller har haft et internationalt perspektiv og med relation til Nordjylland.

Prismodtageren SKAL kunne møde til uddelingen den 12. juli 2021 kl. 18 i Arena Nord.
Indstillinger til prisen skal sendes på mail til: guldharald@arenanord.dk, sidste ansøgningsfrist 1. maj 2021.

Årets Guld Harald 2019:     David Nielsen – Cheftræner AGF

Årets Guld Harald 2020:     Peter Møller – Fodbolddirektør – DBU

Årets Guld Harald 2021:      ?

 

Harald Nielsen

Født den 26. oktober 1941 i Frederikshavn – Spilede i 1957 Frederikshavn i den bedste liga i Danmark og blev samtidig topscorer i ligaen. Debuterede på det Danske fodboldlandshold i 1958 kun 17 år gammel, og er stadig den yngste debutant på Landsholdet. I 1960 var han med til sammen med Landsholdet at vinde OL sølv og blev turneringens topscorer med 6 mål. I 1961 blev han professionel i Bologna FC – Bliver i to år topscorer i Serie A i Italien og vinder det Italienske mesterskab med Bologna i 1964. I 1967 indgår Bologna og Inter Milano en handel om Harald Nielsen som på det tidspunkt gjorde Harald til verdens højst betalte fodboldspiller.

Harald sluttede sin karriere i 1970 i Sampdoria og opbygger i årene efter sit erhvervseventyr. Harald Nielsen døde desværre den 11. august 2015.

I 2016 blev pladsen foran Arena Nord navngivet Harald Nielsens Plads og i 2018 blev Statuen af Harald Nielsen afsløret efter den flotte donation fra SparNord fonden på 1.7 million.

Spar Nord

Med omkring 390.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 49 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2018 leverede Spar Nord et resultat efter skal på 920 millioner kroner. Spar Nord ejes af cirka 103.000 aktionærer.

Billedhugger Christian Svendsen

Statuen af Harald Nielsen er i tæt samarbejde med Enke Rudi Nielsen – SparNord og Arena Nord udført af den internationale kunstner Christian Svendsen fra Ålbæk. Christian Svendsens vej til dagens kunstneriske udtryk har været lang, gennem ligeværdig emotionelle udtryksformer som udøvende musiker og komponist.

Christian Svendsen har udført en lang række udsmyknings-opgaver i ind og udland. Her kan nævnes: d .5.2 meter høje bronze skulptur ”vilje og vækst” som er landemærke for Norsk Rehabiliteringscenter. Den er placeret på Rauland Rehabiliteringscenter AiR, efterfølgende er der kommet 10 store bronze skulpturer mere i deres skulpturpark. Endvidere kan nævnes flere kirkeudsmykninger, virksomhedsudsmykninger med mere .

Komiteen som udpeger modtageren af Årets GULD Harald:

Enke Frue efter Harald Nielsen: Rudi Nielsen
Områdedirektør i SparNord: Morten Kock
Ejendomsmægler og tidligere 1. div spiller: Jens Jørgen Calundan
Chef for Public Affairs Dansk Idrætsforbund: Poul Broberg
Tidligere 1. divisionsspiller i F.f.I.: Pauli Jørgensen
Adm. Direktør Arena Nord: Per Malmberg

Arena Nord

Arena Nord er med de mere end 15.000 m2 og ca. 450.000 årlige gæster, Vendsyssels største oplevelsescenter. Arena Nord blev indviet 5. februar 2005, hvor rigtig mange mente man hvis lige havde for store ambitioner – Det er siden til fulde blevet bevist at rammerne kan fyldes ud med en fantastisk blanding af Sport – Musik – Shows – Messer – Event samt Møder og konferencer.

Arena Nord beskæftiger i 26 medarbejdere.


Afsløring af statuen

Mandag d. 9. juli 2018


Harald Nielsens liv

Harald Nielsen – superstar og gentleman

Fortællingen om frederikshavner-drengen Harald Nielsen, en af de bedste spillere og største personligheder i dansk fodbolds historie, er et eventyr.

Som barn hjemme på Buhlsvej 19 foretrak ’Bette Halle’ at lege røvere og soldater fremfor at spille fodbold. Robin Hood var hans idol. Så skuffelsen var stor, da hans forældre, Kristian og Alice, på hans 6 års fødselsdag forærede ham et par fodboldstøvler i stedet for en flitsbue. Støvlerne holdt i fire år; ikke fordi de var blevet slidt op, men fordi de var blevet for små. Harald brugte dem kun, når far ’Kesse’ inviterede ham til skudtræning og lovede ham en 25-øre for hver gang, han ramte den cirkel, han havde tegnet på garageporten. Snart havde Harald forbedret sin sparketeknik så meget, at faderen holdt op med at præmiere fuldtræfferne. Han kunne dog ikke overbevise sønnen om, at æren var vigtigere end pengene. Fiskehandler Kristian Nielsen vurderede, at der var brug for nye udfordringer. Så han tog den nu 10-årige Harald med på stadion og meldte ham ind i Frederikshavns forenede Idrætsklubber, hvor han selv havde spillet og haft mange oplevelser.

Da Harald indså, at han absolut skulle spille fodbold, satte han sig ét mål: at komme på det danske landshold som centerforward. Talentet var indlysende, og han var indstillet på at udvikle det optimalt. Harald var stadig ynglingespiller i 1959, da han med 19 mål i 20 kampe hjalp Frederikshavn til oprykning til 1. division. Samme år blev han den stadig yngste debutant på det danske landshold nogensinde. Han var 17 år og 322 dage, da han debuterede og scorede i 4-2 sejren over Norge på Ullevål Stadion i Oslo den 13. september 1959. ”En stjerne er født” var den 7-spaltede overskrift i Politiken. I sin debut i 1. division – det, der svarer til den nuværende Superligaen – debuterede Harald og Frederikshavn med en 3-1 sejr over Frem i Idrætsparken med Harald som tredobbelt målskytte. Ligesom i det foregående år i 2. division sluttede han som topscorer med 19 mål. Indimellem – den 10. maj 1960 – havde han fået sit internationale gennembrud mod de brasilianske verdensmestre, deriblandt Garrincha og Pelé. Harald lavede to fremragende mål, men nåede bagefter kun at drikke en sodavand til banketten inden han skulle med natbåden til Aalborg for at møde som maskinlærling hos Alpha Diesel i Frederikshavn næste morgen.

Harald lod ikke berømmelsen stige til hovedet, for – som han sagde – ”så breder den sig bare til benene.” Det var da heller ikke udtryk for overmod, at han på et spørgsmål fra en journalist – om Danmark overhovedet havde nogen chance i den olympiske turnering – svarede: ”Selvfølgelig har vi det. Vi vinder guld.” På mindre end ét år blev ’Bette Halle’ fra Frederikshavn til ’Guld-Harald’. Og det blev hængende, selv om landsholdet kun fik sølv i Rom. Med sine seks mål i de fem kampe i den olympiske slutrunde blev Harald Nielsen attraktiv for flere europæiske storklubber, deriblandt Real Madrid. Men han ville ligesom sit idol Carl Aage Præst i Juventus helst til Italien og være en del af ”det akrobatiske spil”, han karakteriserede italiensk fodbold som. Sådan blev det, eftersom han skrev kontrakt med Bologna FC for en overgangssum på 200.000 kroner; svarende til omkring 2½ million kroner i dag. I 1959 var Harald Nielsen blevet kåret som ”Årets Fund”, uddelt af Politiken siden 1929 og den ældste idrætspris i Danmark. Og i 1960 valgte magasinet ”Fodbold-Jul” ham som den første som ”Årets Spiller”. Harald Nielsen blev det første teenager-idol i Danmark. På sin 18 års fødselsdag modtog han 22.000 breve og 2.200 pakker. Han fik dog ikke lov til at læse dem alle, eftersom hans mor sorterede dem fra, der indeholdt ægteskabstilbud. For hende var han stadig den ’Bette Halle’, der var feteret og tilbedt som George Best, David Beckham, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Zlatan Ibrahimović senere skulle blive det.

I 1961 spillede han med i ”Far til Fire med fuld musik”, hvor han forelskede sig i Mie. Kærligheden rakte længere end til filmlærredet. Harald var dansk idræts darling ganske som Rudi Hansen var det i filmbranchen. De var gift i 52 år og forelsket hver dag. Harald Nielsen begyndte sin karriere i Italien i sommeren 1961. Den italienske Serie A blev dengang regnet for den bedste liga i verden. Selv 25 år senere, da Preben Elkjær kom til AC Hellas Verona, var der ingen større udfordring for en angriber i fodbold end et italiensk forsvar. Oplevelsen var lidt af et chok for Harald. I sin første sæson var Han kun med i 16 af de 34 kampe i Serie A. Det blev til 8 mål. Men i sæsonen 1962-63 slog Harald til. Den ekstra træning, han havde budt sig selv, og som mere end 30 år senere også kendetegnede David Beckham og Cristiano Ronaldo i deres stræbsomme kamp for at nå deres mål, blev belønnet. Harald scorede 19 gange i sine 29 turneringskampe og blev topscorer i Serie A. Den følgende sæson blev han også capocannoniere; denne gang med 21 mål. Det hjalp Bologna FC til at vinde mesterskabet for 7. gang og for første gang i 23 år. Harald Nielsen blev kåret som Årets Idrætsudøver i Italien foran Nino Benvenuti, den legendariske verdensmester i boksning. Imens diskuterede italienerne om il freddo danese, den koldblodige dansker med det medfødte instinkt for at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, eller brasilianske Pelé var verdens farligste angriber. Efter 104 mål i 182 kampe for Bologna FC blev Harald Nielsen i 1967 solgt til FC Internazionale for en halv milliard lire (omkring 6,3 millioner kroner); det største transferbeløb nogensinde. Det svarer i nutidskroner til 56 millioner.

Harald Nielsen faldt aldrig til i Milano-klubben, og efter en enkelt sæson skiftede han til SSC Napoli, hvor det også kun blev til én sæson. Derfra gik turen til UC Sampdoria i Genoa, hvor han kæmpede med en diskusprolaps, der betød afslutningen på en eventyrlig og smuk karriere. Harald og Rudi rejste tilbage til Milano, hvor fodbolden blev udskiftet med nylonbuksestrømper og lædervarer. Det blev grundlaget for det firma med import af italienske sko, tasker og andre varer, de dannede, da de i 1972 sammen med børnene Henrik og Heidi vendte hjem til Danmark, hvor Harald med succes drev mange andre forretninger og desuden var formand for flere bestyrelser, deriblandt Cancer Liv Fonden og i 19 år Gunnar Nu Fonden. Harald glemte aldrig sine nordjyske rødder. Efter hjemkomsten købte han og Rudi en landbrugsejendom i Nielstrup nord for Frederikshavn, hvor de sammen med familien almindeligvis tilbragte en stor del af sommeren. På den anden side af vejen anlagde Harald en fodboldbane i fuld størrelse – naturligvis. Hele sit liv bevarede Harald passionen for fodbold. I 1977 udarbejdede han og venstre-politikeren Helge Sander et forslag til en professionel privatliga i Danmark. Det medførte, at DBU året efter indførte betalt fodbold.

I 1991, da KB og B 1903 etablerede en professionel overbygning, FC København, og havde brug for en frontfigur uden tilhørsforhold til nogen af klubberne, faldt valget på Harald Nielsen. Han vidste meget om fodbold, og han var respekteret af alt og alle. Han var formand for FCK i de første fem år og blev siden udnævnt til æresmedlem. Harald Nielsen modtog i 1992 den italienske fortjenstorden for sit arbejde for relationerne mellem Danmark og Italien. I 1997 blev han præsident for Rebild National Park Society og ti år senere af Mærsk McKinney-Møller udnævnt til ærespræsident for Rebildselskabet.

Hans indsats for dansk fodbold og Danmark var stor, men bemærkelsesværdigt og uforklarligt ikke stor nok til, at han blev tildelt Ridderkorset. Hvorimod DBU optog ham i Fodboldens Hall of Fame i 2010.

Tekst af: Frits Ahlstrøm


Haralds CV

Navn: Harald Ingemann Nielsen

Født: 26 oktober 1941 i Frederikshavn

CPR-nr.: 26101941-2109

Forældre: Alice Ulla Nielsen (født Andersen) & Marinus Carl Christian Nielsen

Ægtestand: Gift med Rudi Paula Raasthøj Nielsen (født Hansen)

Børn: Henrik Ingemann Nielsen, født 19 oktober 1964 & Heidi Henriette Nielsen, født 5 januar 1968

Uddannelse: 9 års skolegang på Hjørringvej og Fladstrand Skole. 1 år på Frey’s Handelsdagskole.

Efteruddannelse: 2 ½ år på Alpha Diesel med aftenskole.

1957 Spiller for Frederikshavn Forenede Idrætsklubber (FFI) og bringer klubben i første division. Bliver topscorer i både 1.og 2. division.


1958 Debuterer som 17-årig på det danske fodboldlandshold, som den yngste nogensinde.


1959 Modtager Idrætsprisen Årets Fund.


1960 Vinder sølvmedalje ved de Olympiske lege i Rom med det danske fodbold-landshold. Bedyrer før turneringen at Danmark godt kan vinde guld og får til-navnet ”Guld-Harald”. Bliver topscorer i den Olympiske turnering med 6 mål.

Modtager Frederikshavns By-Orden for indsatsen ved De Olympiske Lege.
Skriver den første bog i serien af ”Harald-Bøger” – ”Harald Scorer” og
modtager 2. præmie som Årets Forfatter. Holder mere en 100 foredrag.


1961 Tegner kontrakt med den italienske fodboldklub Bologna F.C.

Medvirker i filmen ”Far Til Fire Med Fuld Musik” med skuespillerinde Rudi ”Mie” Hansen (som han senere bliver gift med).
Medvirker i flere reklamefilm.
Indspiller pladen ”Bolden Ruller”.
Skriver bogen ”Harald og Flemming” sammen med Flemming Nielsen.


1962 Laver TV-serien ”Lær at spille fodbold med Harald” i seks afsnit.

Vinder guld med Bologna F.C. i (Mitropa) Europa Central Cup’en 1961-1962 og bliver topscorer i turneringen.
Vinder sølv med Bologna F.C. i Europa Central Cup’en 1962 (turneringen slutter inden udløbet af 1962). Er igen topscorer i turneringen.


1963 Bliver topscorer i den italienske mesterskabsturnering med 19 mål.

Skriver bogen ”Harald Italiensk Topscorer”.


1964 Vinder det italienske mesterskab med Bologna F.C. og bliver topscorer for andet år i træk med 21 mål.

Modtager prisen Caltex Sportsman dell’Anno.

Er i audiens hos pave Paul VI.

Laver TV-serien ”Fodboldleksikon” i 8 dele.

Skriver en instruktionsbog i fodbold til TV.

Skriver bogen ”Harald til tops med Bologna”.


1967 Går fra Bologna F.C. over til Inter F.C., Milano og bliver handlet til ½ milliard Lire (ca. 6,3 mill. kr.) for en overførsel. Bliver derefter kendt som Signor Mezzomilliardo i Italien og på samme tidspunkt registreret som den første ”højest betalte fodboldspiller i verden”. HN er til dato den første og eneste dansker der har nået denne status.

Vinder med Inter F.C. det uofficielle verdensmesterskab for klubhold ved at slå Santos (Brasilien) med Pelé på holdet, 1-0 i

New York. Det var en historisk fodboldkamp, da det var den første, der blev vist per satellit og til over 120 lande.

Skriver bogen ”Harald i U.S.A.”.


1968 Skifter fra Inter F.C. til Napoli.

Skriver bogen ”Harald Fodboldmillionær”.


1969 Skifter fra Napoli til Sampdoria, Genova.


1970 Slutter karrieren som professionel fodboldspiller med Sampdoria.


1971 Flytter til Milano og begynder handel med nylon-strømpebukser og lædervarer.


1972(-77) Flytter til Danmark og opretter kontor i Milano. Benytter de næste 5 år til at oparbejde agenturer for mere en 80 virksomheder, udvider eksport til resten af norden og lægger dermed grundstenen for import og eksport virksomheden Handelsselskabet Rudi & Harald Nielsen ApS., der grundlægges i 1974.


1978 Starter Dansk Professionel Fodboldforbund (DPF) med vennen Helge Sander hvilket havde til hensigt at tvinge DBU til at starte professionel fodbold i Danmark. Alternativet ville have været at etablere en ny Liga under DPF.


1981 Etablerer Nielsen Inter-Consult ApS. (NIC ApS), der primært varetager forhandlinger, samhandel og relationer mellem italienske og danske virksomheder, primært i sportsbranchen.

Indtræder som bestyrelsesmedlem i Kalmargården Export Division. Forestår og underskriver kontrakt til levering af 268 huse til jordskælvsramte Potenza, Italien. En af de historisk største private danske byggekontrakter til hjælp af katastroferamt område.


1982 Indtræder i bestyrelsen for nyetablerede KG Finans A/S, der havde til formål at opkøbe misligholdte pantebreve i sommerhuse. Udvikler og introducerer et unikt koncept, hvor sommerhusejere fik tilbudt istandsættelse af deres sommerhus, genforhandling af deres pantebrev og muligheden for at sikre deres lånebetaling via udlejning gennem DanSommer. Denne mulighed reddede mange fra at miste deres sommerhuse.


1985 I Kalmargården Export Division foreståes kontrakt til 220 lejligheder ved Balaton-søen i Ungarn.


1988 Starter firmaet Planet-Huse A/S, med direktører Sven Hollesen, Torben Basse og PKA (Pensionskassenes Administration). Indtræder som formand for bestyrelsen.


1989 Indleder samarbejde med Swoboda Manufacturing Company, Inc., U.S.A. med forhandling af lædervarer og accessories for bl.a. Pierre Balmain.


1990 Forestår etablering, finansiering, fusion og opstart af F.C. København A/S (senere Parken Sport & Entertainment A/S), og indtræder som formand for bestyrelsen. Forhandlinger leder til at Danmarks nye nationalstadion Parken bygges og står færdig i 1992, med senere forkøbsret sikret for F.C. København.

Indtræder som medejer og bestyrelsesmedlem i Active Sportswear International A/S.


1992 Indtræder i Daell’s Varehus A/S. bestyrelse, senere Daells A/S.

Modtager ridderorden, Cavaliere O.M.R.I, fra den italienske præsident.

Forestår sammen med Gunnar Nu Hansen, hans sidste uddeling fra Gunnar Nu Fonden, og accepterer på hans anmodning at forestå uddelinger fremover.


1993 Indtræder i Gunnar Nu Fondens præsidium og forestår uddelingen fra Gunnar Nu Fonden efter Gunnar Nu Hansens død.

Etablerer og indtræder i bestyrelsen for Planet-Projekt A/S.


1994 Indtræder i Sandvad Koncernens bestyrelse, senere Dronning Seafood A/S.

Medvirker i opstarten og indtræder i DP Ferienhaus Konsortium.

Starter Investeringsselskabet Njord A/S (ISN A/S).

Køber lejekontrakt for Langelinie Pavillionen sammen med andre investorer og etablerer sidstnævnte som selskab, med henblik på renovering og genskabelse af den stærkt forsømte historiske perle.

Medvirker til Active Sportswear Int. A/S udvidelse med datterselskab Texco Ltd., Hong Kong.


1996 Forestår, finansierer og kommissionerer sammen med Jørgen Petersen en buste af Gunnar Nu

Hansen skænket på vegne af Se og Hør Gunnar Nu Fonden, der opstilles på Gunnar Nu Hansens plads på Østerbro, København.

Etablerer selskabet RHN Invest A/S.


1997 Indtræder som Præsident for Rebild National Park Society, Inc. (Rebild Selskabet), og etablerer en benefactor-struktur til at redde selskabet der kun havde midler til et års drift.

Deltager med Rudi ved Hendes Majestæt Dronning Margrethe IIs middag på Fredensborg Slot for USA`s Præsident Bill Clinton.

Indtræder i bestyrelserne for William S. Knudsen & Clara Elisabeth Knudsens Rebild Fond, Dianas & Irenes Fond Rebild og 1000 USD Fonden Rebild.


1998 Udnævner Skibsreder Hr. Mærsk Mc-Kinney Møller til Ærespræsident for Rebild-selskabet.

Lukker Langelinie Pavillionen grundet Kbh. kommunes misligholdelse af lejekontrakt og Københavns Byråd der ikke forlænger lejekontrakten som aftalt.


1999 Udnævner Hr. Victor Borge til Ærespræsident for Rebild-selskabet.

Borgmester Peter Brixtofte opkalder Hovedloungen på Farum Park til “Harald Nielsen Lounge”. Forestår indvielse.

Er med til at stoppe varehus driften i Daells A/S.

Etablerer med John Ginsburg (Deres) det første store “factory outlet” i Danmark i Daells bygninger.

Indtræder som bestyrelsesformand for Janic Detajl A/S, Janic Norge A/S og Carl O. Johansen A/S som fusioneres til Janic & Carl O A/S. Norges største grossistvirksomhed inden for Lædervarer.

Indtræder som bestyrelsesformand for Victor og Sanne Borge ”Thanks to Scandinavia” Inc. Fond i Danmark.

Får ved 4. juli festen opstillet en stor statue i Rebild af udvandrerfamilien Beck. Kunstneren er Dennis Smith fra Utah.

Forestår uddelingen ved 25 års jubilæet for Se og Hør Gunnar Nu Fonden med deltagelse af HKH Prins Joachim på Københavns Rådhus. Der uddeles 700.000 kr.

Se og Hør Gunnar Nu Fonden bliver Danmarks største idræts Fond.


2000 Får opsat en buste af afdød Ærespræsident Hr. Victor Borge i Rebild.

Rudi & Harald Nielsen A/S får ny residens på Rosenkæret 41, Søborg.

“Factory outlet” i Daells lukkes da ombygning begyndes. I alt 15 forskellige lejere har deltaget og Danmarks første outlet var en kæmpesucces.

Starter i FDB`s Kvickly Center i Holbæk et 730kvm udsalgsted under navnet “STOCK”.


2001 Rebild-selskabet får 4.juli besøg af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik. Og med et besøg på over 15.000 er Rebild-festen tilbage som en af de store danske begivenheder igen. Ved indgangen til Rebild bliver der opsat en buste af Max Henius, der i 1912 var med til starte Rebild-selskabet.

Modtager Danish Society of Sportspsychology medalje.

Indtræder som bestyrelsesformand for Scandinavian Bag Center.

Rudi & Harald Nielsen A/S køber Airport Retail Sverige AB og overtager samtidig Airport Retail Danmark ApS.


2002 Efter 5 år som præsident i Rebild Selskabet og sikringen af, at selskabet finansielt vil kunne nå dets 100års jubilæum i 2012, indstilledes til Hendes Majestæt Dronningen om at indtræde som protektor for selskabet hvilket blev accepteret.


2003 Forestår indvielsen af ny SAS fly-rute til Bologna, Italien.

Medvirker i tv-udsendelsen ”Guld-Harald i Bologna”.


2004 Hædres sammen med fodboldholdet, der vandt det italienske mesterskab i 1964, ved en televiseret ceremoni på Bolognas rådhus (8 spillere var tilstede). Udsendelsen kaldes ”Quelli del Paradiso” (Dem fra Paradis), tilnavnet som holdet fik da træneren, Bernardini, efter en 7-1 sejr over Modena i 1962 udtalte ”Sådan spilles der kun i paradis”. Modtager i den forbindelse Bolognas pris ”Il Nettuno D’Oro”.


2005 Indtræder som bestyrelsesformand i ABSI A/S (Advanced Barter System International A/S.)

Forestår indvielse af ny Sterling flyrute til Bergamo, Italien.


2006 Bliver medejer af ABSI A/S.

Indvier Planet-Huses nye fabrik i Dargun, Tyskland.

2007 Fratræder efter 10 år som præsident for Rebild National Park Society Inc. og udnævnes samme år som Ærespræsident for Rebild Selskabet.

Indtræder som bestyrelsesformand for Kærne A/S i Thyregod.

Deltager i Milano ved Inter F.C.s 100 års jubilæum og hyldes sammen med holdet, der vandt det uofficielle verdensmesterskab for klubhold i 1967 (9 spillere fra holdet tilstede). Udtræder af bestyrelsen for Parken Sport og Entertainment A/S og bliver udnævnt som første Æresmedlem i FCK. Det mål der var sat 17 år tidligere om at FCK skulle blive Danmarks stærkeste hold, have nationalstadion som hjemmebane og være en børsnoteret virksomhed var realiseret.

Etablerer RHN Produktion A/S.

Udgivelse af biografien ”Kærlighed A/S” om Rudi og Harald, skrevet af John Lindskog.


2008 Indtræder som bestyrelsesformand i CancerLiv Fonden.

Tilbagekøber Planet-Huse og Planet Holding A/S som medejer og deltager i købet af MSH Huse A/S og MSH Haus Gmbh. Planet-koncernen bliver ubetinget største producent af fritidshuse i Danmark.

Deltager via Active Sportswear Intl. A/S i købet af H2O Danmark A/S.

Forhandler købet af svenske Barterbolaget AB til ABSI A/S på plads.

Forestår salget af Kærne A/S.


2009 Bogen ”Guld-Harald” udgives, fodbold-biografi som fokuserer på indflydelse i udviklingen af professionel fodbold i Danmark, skrevet af Joakim Jakobsen.

Forestår sidste uddeling i Se og Hør Gunnar Nu Fonden, og hædres af Se og Hør for at have ledet fondet og forestået uddelingen i de 18 år siden Gunnar Nu Hansens død. Gunnar Nu Hansens Fond blev oprettet af Se og Hør i 1974 hvorefter bladet besluttede at stoppe det. Fondet har frem til sin afvikling uddelt DKK 9 millioner til dansk idræt.

Indtræder som partner og bestyrelsesformand for Loyal Solutions Group.

Sagsøges af modegiganterne Gucci, Hermes og Bottega Veneta.


2010 Instigerer og værter at OL Sølvholdet fra 1960 hædres på 50års dagen.

Optages i Fodboldens Hall of Fame. Overrækkelsen forståes af Franz Beckenbauer.

Vinder sagen bragt af Gucci, Hermes og Bottega Veneta i Sø og Handelsretten som ankes.


2012 Vinder i sagen bragt af Gucci, Hermes og Bottega Veneta i Højesteret.

Indtræder i bestyrelsen i Assistance A/S, Hagemann Gruppen.


2013 Påtager sig hvervet som sponsorchef for Eventyrteatret og rejser over DKK 600,000 til teaterskolen i vedvarende årlige sponsorater. Fru Rudi Nielsen er bestyrelsesformand.


2014 Indtræder som protektor for F.C. Copenhagen Legends Club.

Medvirker i ”Tag Med Til Ullas Italien” med Ulla Terkelsen og Eva Ravnbøl, der udsendes d. 29. april 2015.

Return to top of page