Skip links

Hvad er Nordic Gaming festival #NGF?

Nordic Gaming Festival #NGF er for første gang afviklet d. 28. februar til 1. marts 2020.

Her lykkedes det at samle 150 gamere fra Vendsyssel samt enkelte fra Midtjylland.

Ligeledes besøgte 39 øvrige gæster festivalen for nysgerrigt at følge med i arrangementet.

Feedback fra vores deltagere var overordnet positiv med små forbedringsmuligheder. Hertil har vi oplevet en stor efterspørgsel blandt den yngre gruppe 10-12-årige, som vi nu åbner op for, år to.

 

Formål:

Nordic Gaming Festival #NGF har til formål at samle unge gaming-interesserede i Vendsyssel med henblik på at skabe fællesskab og relationer.

Et fællesskab der omfavner social ansvarlighed, fysisk aktivitet, sunde valg og læring omkring online adfærd.

Relationer der skal udvikle de unges sociale kunnen, så de er mere end et navn på skærmen.

Hvordan vil vi gøre det?

Social ansvarlighed – Friplads

Vi tilbyder 10 fripladser til unge med færre midler. Fripladserne sikrer at unge med færre midler kan deltage i arrangementet på lige vilkår med de øvrige unge. Den unge får stillet computer til rådighed, ligesom vi sikrer fuld forplejning og overnatning inkl. madras og sovegrej.

De 10 unge får derfor på lige vilkår med de øvrige unge, mulighed for at skabe relationer på tværs og nyde en weekend, hvor de basale behov er dækket.

Alle uanset baggrund har mulighed for at sende en ansøgning om friplads. Ansøgningerne vil blive behandlet fortroligt, hvorefter hver enkelt ung, vil modtage svar om hvorvidt deres ansøgning er accepteret. Her er det også tilladt at søge på vegne af andre, så længe det indgår i ansøgningen.

Fysisk aktivitet – Aktivitetszonen & Pop up challenges

Vi tror på at fysisk aktivitet er en stor del af det at være gamer/esports-udøver. Derfor tilbyder vi under NGF, adgang til en stor aktivitetszone der byder på bumperballs, fodbolddart, Nerf gun bane og hoppepude tvekamp. Alle aktiviteter under opsyn af den lokale fritidsklub, Frederikshavn Fritids og Esport Forening.

Aktiviteterne sikrer sved på panden og høj puls til alle aldre, da man har sikret udstyr til såvel yngre som ældre.

Udover aktivitetszonen afvikles der sideløbende Pop up challenges. Disse konkurrencer skal være med til at aktivere de unge væk fra skærmen, så der kommer et afbræk i de mange timer med gaming. Pop Up challenges udfordrer de unge i såvel hjernegymnastik, atletisk kunnen og udholdenhed. Vi byder bl.a. på tastatursamling, computerkast og syrearm. Til alle disse aktiviteter er der små præmier på højkant som er i høj kurs blandt de unge.

Sunde valg – Ingen energidrik og hjemmelavet mad

Til NGF vil vi præge de unge til at tage nogle sunde valg. Derfor har vi valgt at det ikke er tilladt at drikke energidrik til arrangementet. Dette er gældende, hvad end du er barn, ung eller voksen.

I 2020 oplevede vi ikke store udfordringer på dette område, og de unge fik derfor indblik i at de sagtens kan være til NGF uden behovet for energidrik.

Udover udeblivelsen af energidrikken tilbyder vi også en all inclusive billet, hvori der indgår 5 måltider gennem weekenden. Denne billet sikrer at de unge spiser på planlagte tidspunkter, med et udvalg af god hjemmelavet mad inkl. salatbar, samt vand og saft. Op mod 1/3 del af vores gæster benyttede sig af dette tilbud.

Tilbuddet sikrer ligeledes at den yngre generation ikke skal administrere medbragte penge imellem valget om slik eller rigtig mad. Og dermed skaber tilbuddet ligeledes tryghed blandt forældrene, om at der er sørget for de basale behov for deres unge.

Læring online adfærd – ESET foredrag

Læring omkring online adfærd er et af de vigtige emner i et felt, hvor alle kan sikre adgang. Derfor har NGF indgået et samarbejde med virksomheden ESET der sælger antivirus og fokuserer på sikker online adgang.

ESET tilbyder sideløbende foredrag, som sikrer viden for såvel forælder som gamer omkring hvilke farer der lurer online. Her fortæller Leif Jensen om hvordan man som gamer kan være mere bevidst om hvordan man undgår at blive udnyttet af de kriminelle der bevæger sig i det online felt.

#ARENANORD
#DETMUSISKEHUS
#MASKINHALLENFRH
Return to top of page