VM Kvindehåndbold 5. – 13. december 2015

Et brag af en fest, hvor danske og internationale fans samledes for at fejre kvindehåndbolden. Det var det, Arena Nord og resten af Frederikshavn var vidner til fra d. 5.-13. december 2015. Her blev verdensmesterskabet i kvindehåndbold blandt andet afholdt i Frederikshavn.

Med sin oplagte placering blev Frederikshavn først og fremmest hjemmebane for det norske kvindehåndboldlandshold. Her stod rigtig mange norske fans klar til at heppe på deres landshold og bidrog ligeledes aktivt til den helt fantastiske stemning, der var i disse dage.

I alle dagene emmede Frederikshavn af god håndboldstemning, og alle – fra relevante aktører til indbyggere, spillere og fans – var top engagerede og helt klar på at skabe et fedt arrangement.

Totalt udsolgt hus til VM Kvindehåndbold 2015

I alle de seks dage, hvor der afholdtes VM Kvindehåndbold i Frederikshavn, var der fuldstændig udsolgt til alle kampene. Omsat til reelle tal betyder det, at Arena Nord i alle seks dage havde 2.100 gæster om dagen. 2.100 gæster der stod klar til at heppe på de spillende parter og som var opsatte på at gøre VM i kvindehåndbold 2015 til en fest lidt ud over det sædvanlige.

I alt blev der på de seks dage spillet 16 spændende håndboldkampe i Arena Nord. De deltagende nationer i Frederikshavn var Norge, Rumænien, Kasakhstan, Puerto Rico og Spanien.

VM Kvindehåndbold muliggjort med lokalt samarbejde

VM i Kvindehåndbold 2015 lod sig først og fremmest gøre ved hjælp af et fantastisk og i øvrigt tæt lokalt samarbejde. En alliance bestående af byens relevante aktører som Erhvervshus Nord, Arena Nord, hoteller, handelsstandsforening samt turisthus og kommune stod sammen om at gennemføre det storslåede arrangement.

Denne tætte alliance skabte et gennemført VM i Kvindehåndbold, der, for den frederikshavnske andel, havde sit hovedsæde i Arena Nord. Her var det naturligt nok de norske gæster, men dog også rigtig mange andre, der sørgede for at skabe den fest, der varede i alle seks dage.

Dansk Håndboldforbund om VM Kvindehåndbold i Frederikshavn

Der er ingen tvivl om, at Arena Nord i det tætte samarbejde med andre aktører leverede de perfekte rammer for en turnering af denne kaliber. Fra Dansk Håndboldforbund var man ligeledes begejstrede for den indsats, frederikshavnerne leverede.

DHF siger selv, at om end Frederikshavn med sine 23.000 indbyggere er den mindste af de fire VM-byer, så brillerede byen. Man havde sat barren højt, og det kunne såvel DHF som spillere og fans mærke. ”I forhold til kreativitet og initiativ er der således kun få byer i Danmark, der helt kan være med på samme niveau”. Det er i hvert fald håndboldforbundets konklusion for VM Kvindehåndbold i Frederikshavn.