Skip links

Suspekt

Når kongerne af den danske hiphopscene til efteråret affyrer startskuddet for deres efterårsturné, bliver det i kølvandet på deres seneste album “100% Jesus” og tre – i øvrigt komplet udsolgte – koncerter i Aalborg, Aarhus og København i forbindelse med forårsturnéen. Alle tre koncerter høstede 6 stjerner ved anmelderne og publikum var ellevilde, så der er noget at glæde sig til! Den kommende tour starter i hjembyen Albertslund og fortsætter herefter landet over. D. 15. december er turen så kommet til Det Musiske Hus i Frederikshavn, og der er på alle måder lagt i kakkelovnen til et brag af en fest, når de tre vestegnsdrenge indtager scenen.

Suspekte spillemænd med 20 år på bagen

Bag den succesfulde trio står Rune Rask, Andreas Bai-Duelund og Emil Simonsen. De påberåber sig titlen som spillemænd – i ordets mest essentielle forstand. For formålet er nemlig at komme ud på de danske landeveje, ud til de forskellige spillesteder og ikke mindst ud til publikum. Der skal spilles øredøvende musik, der får glassene til at dirre og taget til at løfte sig, når Suspekt går på scenerne landet over i forbindelse efterårets tour.

Suspekt er dog ikke længere helt nye i branchen – nærmest tværtimod. Faktisk har den fasttømrede trio efterhånden mere end 20 år på bagen og således også et bagkatalog lidt ud over det sædvanlige og som publikum elsker. På trods af det nærmest mastodontiske bagkatalog er gruppen dog ikke bange for at forny sig. Således garanterer de også, at efterårets koncerter vil blive en blanding af gamle slagere og spritnyt materiale.

Suspekt på tour
– nul hoteller og nyt familiemedlem

Når Suspekt tager indtager tourbussen og sætter gang i deres efterårstour, bliver det en vaskeægte tour. Med sig i tourbussen tager de en masse udstyr, så de kan lave og producere musik undervejs. Gruppen har droppet hotelopholdene og bor således på tourbussen, når de er på vejen. På den måde kan musikalske mirakler forhåbentlig opstå både før, under og efter de forskellige koncerter, fortæller Rune Rask.

Til bandet er kommet Jakob Nyholm, der siden sidste år har været med som baggearsmand. Derfor faldt valget på netop Jakob Nyholm også ganske naturligt, da man måtte sige farvel til Vodkalars, der tidligere var førstemand på spaden. Foruden sin rolle som baggearsmand for Suspekt har Jakob Nyholm i 8 år turneret landet rundt med metalbandet Hatesphere. Vildskaben og Vestegnens skarpe kant er derfor på ingen måde ukendt territorium. Han kender holdet bag og “er i forvejen sovset godt og grundigt ind i vores grusomheder”, fortæller Rune Rask.

Return to top of page