Vals

International dans med inspirerende musik af Tjajkovskij, Strauss, m.fl., sammen med nykomponeret musik af Chris ’Connor.

Bemærk: Introduktionen begynder 18.30. Selve forestillingen starter 19.30.

En danseaften med to spændende, internationale koreografer. VALS er dobbeltforestillingens titel og har samtidig inspireret den spanske multikunstner og fremadstormende koreograf Marcos Morau (kunstnerisk leder, La Veronal, Spanien) til aftenens første værk. Morau ønsker at dykke ned i den klassiske musik og udfordre nogle af de største valse i historien – hele vejen fra Tjajkovskij til Strauss. Han er optaget af at skabe nysgerrige, tværæstetiske værker, som forener kunstarterne teater, dans, film, billedkunst, litteratur og fotografi.

Miamifødte Stephen Shropshire (tidligere kunstnerisk leder af Noord Nederlandse Dans, Holland) står for anden del af aftenens forestilling. Den amerikanske koreograf er modsat Morau mere optaget af det konceptuelle, symbolske og dansetekniske koreografiarbejde. Med sit kraftfulde bevægelsessprog ønsker Shropshire i dette helt nye værk at udforske menneskelige ritualer og eksistentielle grundvilkår som ensomhed og fællesskab. Det vil han gøre til fuldstændig ny-komponeret musik leveret af lyddesigneren Chris O’Connor – en af New Zealands mest respekterede, nulevende komponister.

VALS er en humoristisk og billedrig moderne danseforestilling skabt af to af den internationale dansescenens eftertragtede trinmagere. Fælles for dem begge er, at de repræsenterer kunstnerisk kvalitet, ekstraordinære oplevelser og et forfriskende fysisk trinsprog.

Produceret af Dansk Danseteater. Fremført af internationale dansere. Koreografi af Stephen Shropshire og Marcos Morau. Musik af Tjajkovskij, Strauss, m.fl., sammen med nykomponeret musik af Chris O’Connor.

Pressen skrev: De har gjort det igen!

Del

Vals_arenanord