Carsten Kær ”Strejf”

Det er nu niende år de to brasilianske superpercussionister Bernardo Aguiar og Gabriel Policaro, kommer til Danmark for at turnere med ”Strejf”. Bernardo som blandt meget andet er en del af verdenskendte Pife Muderno, har bl.a indspillet med Snarky Puppy og Gabriel turnerer bl.a. med samba legenden Martinho da vila. Mest kendt er de måske for deres banebrydende samarbejde i ”Pandeirorepique duo”, så det er en stor glæde at kunne præsentere disse enestående musikere endnu engang. Det er også en stor glæde at præsentere Brice Soniano, denne unikke franske bassist der både har en klassisk og rytmisk uddannelse fra konservatoriet i Haag og har tilbragt 8 måneder i junglen i Cameroun hos bakaerne. Sammen med den danske pianist Carsten Kær, der mest er kendt fra den danske world og jazz scene, har de siden 2009 arbejdet sammen i dette meget specielle projekt.

Bandet er egentlig opstået omkring en fælles begejstring for brasiliansk musik og i særdeleshed Egberto Gismonti. Gismonti’s åbne, varme og på en gang naive og ekvilibristiske univers er stadig det gennemgående i musikken, men siden udgivelsen af vores første CD ”…a beleza que se teve” i 2014, består repertoiret nu mest af egne kompositioner.

Vi har lige indspillet materialet til vores anden CD, som vil blive udgivet i løbet af 2018.

Nu er der også spundet tråde til nordisk lyrik, free jazz, fransk troubadur musik, pygmæ musik, arabien og brasiliansk funk! Det hele bundet sammen af den unikke lyd og et til tider nærmest telepatisk sammenspil.

LIV

 

Del

ckblog_arenanord3