Phønix

Maskinhallen
Skolegade 8, Frederikshavn
kl. 19:30
Kontakt: (+45)9620 1050
Type: Folk
Opstilling: Siddende unummereret
kr. 120,00 inkl. billetgebyr

Phønix

Et af Danmarks førende og mest erfarne folkbands

Deres helt specielle lyd har rødder i den danske og skandinaviske sang- og musiktradition, som de bringer mod nye horisonter med en nutidig og unik klang, som både peger tilbage og fremad.

Phønix’s intense og energiske sceneoptræden har ført dem rundt i store dele af verden, på de største folk festivaler, såvel som de mest intime klubscener.

Phønix har eksisteret i sin nuværende form i ca. 12 år, men bandet blev grundlagt helt tilbage i 1990.

 

Nyt album – Phønix’ ”Nu”
“Nu” indeholder en buket af danske folkeviser og sange i nye fortolkninger og arrangementer. Hertil kommer en række instrumentale numre komponeret at bandets medlemmer. På det nye album er den velkendte groovende Phønixsound, blevet forfinet og videreudviklet med nye elementer af bl. a. keys, synth og kor.

5 stjerner i det anerkendte engelske folktidsskrift Froots: “It’s is six years since Phønix last made an album, so this latest, excellent one genuinely deserves that old cliché “long awaited”. And it doesn’t disappoint.”

“Det er en oplevelse at høre Phønix’ sprudlende numre, som holder til mange gennemlytninger, før man ikke længere opdager nye detaljer. Stemme- og instrumentbehandlingen er overlegen, det musikalske overskud stort og lyden flot…Phønix “NU” er en spændende oplevelse af et band i bevægelse, som med lang rutine og stort musikalsk overskud yder et markant bidrag til den danske folkscene – lige nu!” – RootsZone (DK) Phønix har udgivet 6 CD’er samt et jubilæums-opsamlings-album. I 2003 modtog Phønix DMA-priserne ”Årets komponist” og Årets vokalist” for CD’en Pigen og Drengen. I 2008 modtog Phønix DMA-priserne ”Årets
udgivelse, traditionel” og ”Årets vokalist” for CD’en ”Folk”

Phønix har bl.a. spillet på:
Viljandi Folk Festival (EST), Dranouter Folk Festival (BE), Folkest (IT), Nordic Roots Festival (US), Tønder Festival (DK), Brosella (BE), Førde International Folkmusic Festival (NO), Windros Folk Festival (D), Korrö Folkmusik Festival (SE), Chicago World Festival (US), Bardentrefen (DE)

 


KONTAKT OS!