Open Mic – Talent Night 10

Freddy's Bar
Havnegade 9B, Frederikshavn
kl. 19:30
Opstilling: Unummereret
Kontakt: (+45)9620 1050
Type: Talent Night
kr. 50,00 inkl. billetgebyr

Open Mic – Talent Night 10

OPENMIC FRA USA TIL DANMARK

FREMVIS DIN BILLET PÅ FREDDY’S PÅ AFTENEN – SÅ KVITTERES DER MED 1 STOR GRATIS FADØL PR. BILLET

Open mic er en helt central ting i USA for musikscenen, både for den unge, upcoming musiker og for den mere etablerede. Igennem årtier har Open Mic været en bærende del i mange byers musikliv. Det er en tradition, som i dag er så indgroet i den enkelte amerikaners bevidsthed, at de ofte går til open mic’s flere aftner om ugen. For den enkelte musiker og for de bands som spiller på open mic, er det scenen, hvor man kan gøre opmærksom på sin musik, få prøvet nyt materiale af, for et lyttende publikum.

I samarbejde med Freddys Bar, som er byens førende pub live-spillested, ønsker Det Musiske Hus at importere lidt af den gode, amerikanske musikkultur, der giver sceneplads til de lokale talenter, sangskrivere, enkeltartister og bands. Og vi gør det med en toptunet, professionel trio, der hver gang har forberedt aftenen og aftalt numre med de lokale talenter, der ønsker at optræde. Trioen består af Morten Sidenius, Tove Sørensen og Janus Bechmann – der her fortæller lidt om hans egne oplevelser med OpenMic kulturen:

“Jeg har brugt meget tid i USA som musiker og har spillet på mange open mic’s eller været tilhører. Og inspireret af mine oplevelser, syntes jeg, at vi i Danamark har brug for et lignende koncept og at vi i kraft af vores Regionale spillesteder, Kulturshuse og spillesteder generelt, har den perfekte ramme. Der er brug for et ’rum’, hvor både vores mange unge dygtige talenter og de mere erfarne inden for musikken, kan prøve deres materiale af og møde et rigtigt live publikum. I dag er det sådan, at det er utroligt svært at komme ud og spille som solist eller band, uden man er et allerede etableret navn. Med Open Mic kan vi skabe eller understøtte et lokalt musikmiljø, hvor musikken bliver spillet og hørt“.

En OpenMic aften

I USA er det traditionen tro værten for aftenen, i dette tilfælde en trio, som lægger ud med at spille to til tre numre. Derefter går kunstnerne på i den rækkefølge som de har tilmeldt sig. Det er op til den enkelte om de vil bakkes op af trioen eller spille alene. Typisk vil man få imellem 20 og 30 min. Der ingen begrænsninger hvad angår genren, ligesom man også selv bestemmer om man vil spille egne eller andres numre. Og har man kun lyst til at komme og lytte, så er man selvfølgelig også velkommen.

KONTAKT OS!