Danske Musicals præsenterer

Lyset over Skagen 2019

- En sommerdrøm af en musical

Forestillinger

Torsdag: Premiere Kl. 20.00
Fredag: Forestilling Kl. 20.00
Lørdag: Forestilling Kl. 15.00
Lørdag: Lukket forestilling Kl. 20.00

Alle_smalt_web

Skagensmaler-musicalen LYSET OVER SKAGEN er den største, originale og rent danske musical, der har haft premiere udenfor København.
I dagspressen regner det med både fem og seks-stjernede anmeldelser ved premieren i 2007, bl.a. fra Ekstra Bladet, der kort og godt kaldte forestillingen ”en genistreg”. Jyllands Posten udråbte ”Lyset over Skagen” til at være ”den bedste, nye danske musical i mange, mange år”.

Og derfor er der meget at glæde sig til i denne sommerdrøm af en musical, som til dato er set af 60.000 danskere. Uanset om man ser forestillingen for første gang eller man er genganger, vil de intense skuespilscener, de store ensemblenumre, det smukke lys og de iørefaldende sange kræse lystent for dine øjne og ører.

Mange opfordringer til en ny opførelse er kommet til arrangørerne siden førsteopførelsen – både fra publikum, arrangører samt deltagerne i en kendskabsundersøgelse foretaget af Epinion. Den viser, at der i befolkningen fortsat er udstrakt og positiv interesse for at opleve Skagensmalerne og deres historie udfoldet som spektakulær musikforestilling.

Og spektakulært bliver det, når stærke scener med nogle af vore bedste musicalstjerner udspiller sig i mesterinstruktøren Daniel Bohrs kompetente iscenesættelse. Alt sammen lagt i en scenografisk ramme og lysdesign af international klasse, skabt af ”lysmesteren” Jesper Kongshaug.

Arena Nord i Frederikshavn lægger hus til opløb og premiere, som er 1. august 2019. Herefter danner Falkonersalen i hovedstaden ramme for et ugelangt gæstespil, hvorefter forestillingen vil turnere landet rundt frem til midten af oktober 2019.

Foreningen Danske Musicals står bag initiativet. Foreningen tæller bl.a. den personkreds, som i 2007 bragte første produktion af Lyset over Skagen til enorm publikumssucces.

Credits:
Daniel Bohr, iscenesætter
Jesper Lundgaard, skuespiller
Tomas Ambt Kofod, skuespiller
Silke Biranell, skuespiller
Nicoline Siff Møller, skuespiller
Anders Teigen, skuespiller
Jesper Kongshaug, lysdesigner, scenograf
Edi Premate, kapelmester
Thomas Høg, forfatter
Niels Brunse, forfatter
Kim Sørensen, komponist og forfatter
Anders Barfoed, medkomponist
Peter Spies, medkomponist.


Silke Biranell (Marie Krøyer)

Silke Biranell er uddannet fra Statens Teaterskole i 2014 og har sidenhen medvirket i diverse musicals, teaterkoncerter og teaterforestillinger. Blandt andet har hun været med i teaterkoncerten ’Sommer i Tyrol’ og ’The Savage Rose’ på Teateret ved Sorte Hest. Senest har Silke Biranell spillet bagerens kone i ’Into the Woods’ i Tivoli samt hovedrollen Aleane i ’Jordens Søjler’ på Østre Gasværk Teater.

 

(Foto kommer)


Jesper Lundgaard (Michael Ancher)

Få danske sangere har vist samme bredde i deres karriere som Jesper Lundgaard. Blandt andet har han medvirket i en række storladne musicals som ’Les Miserables’ på Aalborg og – Aarhus Teater og ’Phantom of the Opera’ på Fredericia Teater. Derudover har Jesper Lundgaard været med i en række nærværende og underholdende shows på TV, i koncerthusene og i forskellige kirker rundt om i landet.

FOTO LoS JESPER _S0A2498_F


Nicoline Siff Møller (Anna Ancher)

Sangerinde og skuespiller Nicoline Siff Møller har medvirket i et hav af musicals. Hun havde sit gennembrud i rollen som Miranda i musicalen ’Atlantis 1993’ og har sidenhen haft en række markante roller som blandt andet stedmoderen i ’Into the Woods’ i Tivoli. Derudover har Nicoline Siff Møller blandt andet medvirket i ’Jordens Søjler’ på Østre Gasværk Teater, ’ESAURA’ i London, ’ Mamma Mia’ i Tivoli og ’Von Scholten’ på Folketeatret.

FOTO LoS NICOINE _S0A2543_FFoto: Engedal Foto

Del

Lyset-over-Skagen_arenanord

Show dinner

Der vil til alle show være mulighed for at tilkøbe en lækker 3-retters show dinner, som kan nydes i Arena Nord på showdagen.
Alle dage serveres show dinner Kl. 17.30 i Arena Nord, også til eftermiddagsforestillingen Lørdag, hvor spisningen altså vil foregå umiddelbart efter forestillingen. Til de forestillinger som starter Kl. 20.00, serveres spisningen inden showet starter.

Når du køber billetten får du mulighed for at købe Show dinner til KUN Kr. 250,00. Hvis du derimod først efter køb af billet til arrangementet ønsker tilkøb af spisning, vil prisen være Kr. 295,00.

✘ Spisning som direkte tilkøb til billet KUN Kr. 250,00.

✘ Spisning som efterkøb Kr. 295,00. – Køb her.


Tomas Ambt Kofod (P.S. Krøyer)

Efter Tomas Ambt Kofod blev færdiguddannet ved Skuespillerskolen på Aarhus Teater, har han haft talrige glansroller i danske musicals. Blandt andet har han medvirket i ’The Phantom of the Opera’, ’Les Miserables’ og ’Beauty and the Beast.’ Derudover har Tomas Ambt Kofod spillet med i flere amerikanske film, herunder ’Testaments’ i den store rolle som Jesus Christ. Senest har han medvirket i ’Jordens Søjler’ på Østre Gasværk Teater.

FOTO LoS TOMAS _S0A2514_F