Laura Mo

Maskinhallen
Skolegade 8, Frederikshavn
kl. 20:00 Døre åbner en time før koncertstart
Opstilling: Cafe- siddende unummeret
Kontakt: (+45)9620 1050
Type: Pop
kr. 220,00 inkl. billetgebyr

Laura Mo

Gennembrud for den nordjyske sanger, sangskriver og musiker.

På forunderlig vis, lykkes det altid for Laura Mo, at nå utroligt tæt på sit publikum. Hun formår, under hele sin koncert, at holde hele salen i et kærligt jerngreb. Dette uanset om man oplever Laura som solist eller hun optræder med sit band. Laura Mo er en virkelig original artist, og hendes koncerter er på samme måde en ret enestående oplevelse, som man efterfølgende nok aldrig helt kan ryste af sig.

Laura Mo spiller bl.a. guitar, 5-strenget banjo, klaver, stortromme og synger. Sangene er på dansk og imellem numrene, er der altid plads til historier og spontane indfald. Hun startede med at spille på barer og caféer i Vendsyssel, hvor hun er født og opvokset. Men selv om rødderne er forankret i det nordjyske, er hun en berejst lady med hang til især amerikanske highways, som hun mange gange har cruiset. Kærligheden til de amerikanske rødder skinner igennem i Lauras optræden, hvor musikken har strejf af rhythm and blues, ubekymrethed og længsel. Lyrikken er dansk og underfundig. En anmelder på Tønder Festival 2017 skrev: ”Laura Mos særkender er hendes smukke, lyse ungpigestemme og hendes velskrevne danske tekster, hvor poesi møder humor på et hverdagspræget, mundret dansk. Et godt eksempel er sættets tredje sang, en ironisk hyldest til Leonard Cohens tidligere manager Kelly Lynch, der stjal alle hans penge, så han var nødt til at tage ud at turnere for første gang i 15 år – til glæde for os alle. Et andet, lidt mere alvorligt, er ”På Perronen”, en historie om en kvinde, der venter forgæves på sin elskede på en station, og om hvad hun gør, da hun indser, at hun er blevet droppet.”

Lige nu storhitter Laura med sin første single ”STEPPEBRAND” fra det kommende album af samme navn. STEPPEBRAND er lige nu blandt de sange som spilles allermest på DR P4
Det nye album udkommer 6.april. 10 spritnye sange. Efter forhåndsudtalelserne at dømme, vil flere af disse være potentielle storhits.
Laura Mo Band består af Laura, på vokal og et hav af forskellige instrumenter, samt bassist og guitarist.

 

SUPPORT

Mirja Kippel+Alex Jønsson

Mirja Klippel antænder små poetiske eksplosioner på debutalbummet Lift Your Lion, der lyser op i mørket.

Det er første udspil i eget navn fra den finske sangerinde og sangskriver, der har base i København. Sammen med den prisvindende, danske guitarist Alex Jønsson slipper hun sin indre løve fri på nyt folk album, der forener både vildskab, poesi og melankoli.

Den unge sangskriver ved, hvad det vil sige at leve i mørket. Med en opvækst dybt inde i de finske skove tæt på den russiske grænse har hun set dagene drukne i stilhed og drømmene forsvinde i trætoppene. Selv har hun klynget sig til dem og skabt en stjernehimmel af sange, musik og poesi.

Lift Your Lion er et nødblus – et poetisk og personligt album, der lyser op i selv de dybeste skove og mørkeste sind – og som du får lyst til at tænde igen og igen.

Mirja Klippel (f. 1987) er en finsk sangerinde, multiinstrumentalist og komponist, der er bosiddende i København. Hun er aktuel med debutalbummet ”Lift Your Lion” (Gateway 2016).

Med inspiration fra de dybe, finske skove, høje svenske fjelde og brede danske fjorde maler Klippel musikalske og poetiske landskaber, der har bjergtaget anmeldere og publikummer rundt omkring i Europa. Trods sin unge alder optræder hun på en imponerende række af udgivelser med blandt andre Göteborgs Alternativa Orkester (GAO), Issa band, Angry Tits og Duo Kämmi, der i 2010 udgav det anmelderroste album ”Niittyhumala”.

Mirja Klippel er uddannet på klaver, sang, guitar og frame drum fra Sibelius Akademiet i Helsinki og Musikkonservatoriet i Göteborg, hvor hun dimitterede fra verdens- og folkemusiklinjen i 2014.

Mirja Klippel er et stykke finsk natur, der er godt i gang med at hugge sit navn ind i barken rundt omkring i Europa.

 

KONTAKT OS!