DR Big Band Plays Indie

- en verden af storladne klange og minimalistiske effekter sat i scene gennem Indie-rockens energi og bigbandets akustiske ekvilibrisme.

dr-big-band114

Se frem til en aften af rå energi og storladne følelser, når den anerkendte sanger og sangskriver Michael Møller fra Moi Caprice og The Mountains gæster DR Bigband. I hænderne på DR Bigbandets musikere og arrangøren Søren Møller får indie-rockens klassikere et klangunivers og et liv der skal opleves live. Kom og lyt med når sangene af The Verve, Arcade Fire, Radiohead m.fl. lægges i hænderne på Danmarks førende jazzensemble og sangeren Michael Møller.

Den danske bigbandmusik introduceres for en ny sound, når den anmelderroste forsanger og sangskriver fortolker Indie-rockens sangskat. Bigbandets klassiske instrumentering udforskes på nye måder, når musikerne kompromisløst kaster deres ekspertise ind i fortolkningen af rockens råhed med power og effekter af delay og distortion.

Tilført elementer fra den amerikanske minimalisme og den europæiske modernisme anført af Stravinsky, hører vi teksterne fra Indie-miljøets ungdomskultur i et akustisk univers, hvor lytteren forstår den rockede oprindelse af kompositionerne, oprøret og intuitionen. Sammensat med arrangementernes og bigbandets høje spilletekniske niveau bringer det en helt ny lyd til verden, hvor energi og attitude er en tilgang til musikken, fremfor et spørgsmål om at skrue op på forstærkeren.

lydkanten_skraaen_1280

Lydkantens talenter får også plads på scenen

Et af Danmarks mest spændende talentplatforme hedder Lydkanten – og den er hjemhørende i Frederikshavn – så hvad er mere passende sådan en aften, end at invitere nogle af talenterne på scenen sammen kompetente musikere og deres coach fra Lydkanten-forløbet: Michael Møller. Michael er, udover at være en af de bedste sangskrivere herhjemme, også en fantastisk pædagog, der forstår at tage fat om unge talenter og lære fra sig, når det handler om sangskrivning og alt det, der skal til, for at skrive vedkommende – og kommercielt. Vi inviterer to talenter på scenen med deres eget materiale – udsat for bigband arrangement af Søren Møller.

På scenen, sammen med Lydkantens talenter, medvirker en helt særlig kombination af musikere fra BigBandet og elever fra Musikskolen.

Søren møller michael møller

Lidt mere om…..

Michael Møller: Michael Møller er fra Sæby. Han er sangskriver og komponist, rost til skyerne for sine solo albums og sit arbejde med rockbandet Moi Caprice. Har modtaget en Danish Music Award for årets Innovator og en Steppeulv for årets komponist. Sammen med producerparret Frederik og Fridolin Nordsø dannede Michael Møller i 2014 synthesizer popbandet The Mountains, der er signet til Warner Music og har udgivet deres anmelderroste debut The Mountains – The Valleys – The Lakes.

Søren Møller: Dansk pianist og komponist uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og Manhattan School of Music i New York. Var i perioden 2002 – 12 en fast del af den amerikanske jazzscene, hvor han har spillet og indspillet med en række af de mest toneangivende musikere. Har desuden turneret i Afrika og USA, samt en række europæiske lande og optrådt i Carnegie Hall. Som komponist har Søren Møller komponeret danseforestillingen Song of Songs til Aarhus Pigekor, samt bestillingsværker til Big Band De Canaries, Aarhus Jazz Orchestra, Tip Toe Big Band og den klassiske blæserkvintet Kirin Winds. I 2008 startede Søren Møller pladeselskabet Audial Records og har her senest udgivet cd’en Résumé, der blev valgt til en af årets bedste af dagbladet Politiken.

Solist: Michael Møller: Sang, synthesizer
Dirigent: Søren Møller: Arrangementer, synthesizer
+ DR Bigbandet

Del

DRBB-MicMoell