Dana LaCroix

Den canadiske singer/songwriter, Dana LaCroix, besøger Det Musiske Hus.

Det er ikke første gang den Canadiske singer/songwriter og hendes band besøger Danmark. I 1995 spillede Dana LaCroix på Midtfyns Festivalen, den gang en af nordeuropas største. Siden har mange danske spillesteder sat Dana på plakaten år efter år.
Dana LaCroix er en oplevelse både som sangskriver og performer. Koncerter og cd udgivelser i Canada og USA har vundet Dana mange fans både hos pressen og hos publikum.

Oplev denne aften:

Dana LaCroix: vocal, guitar
Jakob Rostboll: Drums, perc. vocal
Dave Restivo: keyboards

“David Restivo is a 3-time winner of
the National Jazz Awards’ ‘Pianist of the
Year’ Award, and is listed in the current
edition of Canadian Who’s Who. Read more…

Nashville magazine, The Performing Songwriter, skrev om  Dana. ”First impressions are lasting impressions. That being the case Dana LaCroix has nothing to fear.”

Canadian singer/songwriter, Gordon Lightfoot: “A passionate album by a wonderful songwriter”

Denny Doherty: (The Mamas and The Papas) “A dynamic performer with a fabulous voice”

 

Dansk presse har bl.a. sagt om Dana:

Bornholms Tidende: ”Indfølingen i musikken, hendes musikalitet og vitalitet på scenen gav livsånderne et ordentligt pift…”

Roskilde Avis skrev efter en  koncert: ”Efter to numre havde den smukke candier hele salen i sin hule hånd med en charme og udstråling, som der skal ledes længe efter…Hun leverede årets største musikalske oplevelse…”

Midthimmerlands Folkeblad: “Så intens, så rå en stemme, så blid en stemme, så meget i kontakt med sit band og publikum… Dana LaCroix …skal bare opleves igen…..gå ikke glip af en storslået oplevelse.”

Frederica Dagbladet: “En eventyrlig stemme. Genremæssigt befinder hun sig i det poetiske og ofte lidt melankolske grænseland mellem country og folk …med en passende musikalske reference til både pop og rock…Dana LaCroixs stemme er noget af det flotteste, jeg har hørt meget længe. Blid smuk, hjerteskærende ren med en anelse nysleben rust ledte Dana os rund igemmen hendes primært hjemmestrikkede kompositioner of daglig dages livet…”

Dana-LaCroix_Arenanord3
Udover egen turnevirksomhed har Dana leveret sange til andre kunstnere fra den canadiske sangerinde, Kim Doron, til den hollandske popstjerne, Hind. I Danmark har Dana leveret to sange til Nicolas Winding Refns film,’ Fear X’, starring John Turturro.

Danas musik viderefører en klassiske singer/songwriter tradition som man kender fra navne som James Taylor, The Eagles og Gordon Lightfoot. Dana leverer et lydunivers som er både melodisk og rytmisk medrivende. Tekst og komposition fortæller en historie, som går lige ind. Pressen har beskrevet Dana  som en gnistrende og humørfuldt entertainer med en unik charme. Fra fancy og fræk, til sanselig, inderlig og sårbare.

Dana LaCroix bor til daglig i byen Binghamton, i staten New York. Her går tiden med musik, havearbejde og god mad i venners lag. Dana har ingen computer i huset, og taler nødigt i telefon mere end 5 min om dagen. Alt i alt en noget upraktisk attitude i en verden hvor det meste af en kunstners tid, helst skal bruges on-line. Dana siger, ”Jeg blev ikke musiker for at bruge min tid online – jeg vil hellere synge og spille guitar. Det er musik jeg vil vaere god til, saa det er det jeg maa bruge min tid paa.”

Dana bakkes op af:

Guitarist: Pete Smith
Har base I New York City. Har spillet med Norah Jones, Madeline Peyroux, Donald Byrd. Peat har turneret med Hazmat Modine paa Berlin Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, og ved koncerter I Europe, Eastern Europe, Netherlands og Malaysia.

Bassist: Adam Armstrong
Er oprindelig fra Australien, hvor han var en efterspurgt akkompagnatør for amerikanske jazz stjerner som kom til landet. I  1995 flyttede Adam  med sin familie til NYC. Adam spiller paa jazzklubberne i New York og i bandet AudraRox, som laver børnemusik for Walt Disney tv-kanal Nickelodeon. Adam har turneret med bl.a Kenny Kirkland Trio og Billy Cobham med Carl Orr, Joe Chindamo og Dale Barlow. Adam medvirker på over 70 cd’er.

Trommeslager: Jakob Rostboll
Er oprindelig fra Danmark. Jakob spillede i Danmark med så forskellige solister som Allan Olsen og Thomas Clausen. Jakob har de seneste 12 år boet i USA, hvor han har turneret med bla.a  Pinetop Perkins, Henry Butler og Kim Prevost.

 

Del

Dana-LaCroix_Arenanord

Dana-LaCroix_Arenanord2Dana-LaCroix_Arenanord4 Dana-LaCroix_Arenanord5