Cosy Club – vol:3

”Cosy Club Vol: 3” er det tredje i rækken af arrangementer, hvor vi mødes for at fejre minderne og nostalgien knyttet til Cosy Club – Frederikshavns legendariske popklub i 1960’ere.

En aften med glade gensyn og genhør med nogle af de originale nordjyske musikere og bands fra pigtrådsperioden, som var med til at sætte byen på det musikalske Danmarkskort og gøre popklubben på Bechs Hotel i Jernbanegade til en af de største i landet.

”Cosy Club Vol: 3” afvikles som en koncert, med nummererede siddepladser i hele salen.
De optrædende bands spiller i sæt af 40 minutter afbrudt af gode, lange pauser.
Under hele arrangementet vil der være cafe og bar i foyeren.

”Cosy Club Vol: 3” har de følgende fire navne på plakaten:

The Claimbers.

Frederikshavns første rigtige pigtrådsorkester er dannet i de spæde 60’ere – et par år før nogen overhovedet havde hørt om The Beatles og The Rolling Stones. The Claimbers var husorkester på Bechs Hotel i de første Cosy-år med et repertoire, som hentede inspirationen fra bl.a. The Spotnicks, The Ventures og The Shadows. Her med tre af de originale medlemmer – Thorkild Thomsen, Kurt Svensson og Villy Pedersen.

The Firebirds.

The Firebirds daterer sig helt tilbage til 1963, men blev mest kendt i 1965-udgaven, hvor bandet blev gendannet af en håndfuld musikere fra Frederikshavn og omegn, hvis gennemsnitsalder var 15-16 år. The Firebirds vandt i 1966 det nordjyske mesterskab i pigtrådsmusik og hærgede i de efterfølgende par år de nordjyske spillesteder. Bl.a. spillede The Firebirds opvarmning til irske Them, som i juli 1966 gæstede Cosy Club. The Firebirds i 2017-udgaven tæller tre af de originale medlemmer: Søren Ole Knudsen, Benny Mortensen og Jan Møller.

Face to Face.

Oprindeligt et uambitiøst fritidsprojekt for en håndfuld elever på Fladstrand Skole, som havde fået lov til at bruge et kælderlokale på skolen som øvelokale. Dette blev i vinteren 1967 til Face to Face – navnet taget fra et Kinks-album og repertoiret hentet fra den amerikanske og engelske rhythm & blues. Face to Face blev efterfølgende et af de mest efterspurgte frederikshavnske 60’er-bands og var bl.a. i et par år fast inventar på Svanelunden i Hjørring. Face to Face fejrer sit 50 års jubilæum ved at stille i den autentiske 1967-besætning: Erik Amping, Flemming Friberg, Christian Christiansen og Søren Jacobsen – med support af Jane Riberholt.

The Pretenders.

Brønderslev-bandet, som efter flere tilløb blev dannet i dets endelige udgave i sommeren 1966. The Pretenders var et af de mest velspillende – og især velsyngende – repræsentanter for det musikmiljø, som opstod i og omkring Brønderslevs popklub, PG-klubben, i perioden 1964 til 1967. The Pretenders var opvarmning, da The Hollies i maj 1966 spillede i PG-klubben. I 1968 vandt The Pretenders DRs landsdækkende konkurrence ”Toppen af poppen” og turnerede i de næste år over det meste af landet. Bandet stiller til ”Cosy Club Vol:3” i den 100% originale besætning.

Entre. 230,- kr. inkl. gebyr
Billetsalget starter 1. februar.

Følg os på Facebooksiden

FIREBIRDS_arenanordTHE-CLAIMBERS_arenanord

 

 

Del

Cosy3_0_arenanord

THE-PRETENDERS_arenanord