Kenn Lending Blues Band

TNHKL 02

En dansk succés historie i 35 år.

Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk “Bluesmand”, må Kenn Lending være noget af det tætteste man kan komme på dette begreb. I det sydlige USA er en bluesmand en musiker, som lever med sin musik fuldt ud. En der kan begejstre og bevæge sit publikum ved en hver lejlighed, om det er til alvor eller fest, og som iøvrigt er blevet lært op af en ældre bluesmand i de “hemmeligheder” og traditioner, der kan føres direkte tilbage til de afrikanske slaver. For at være vaskeægte, skal man dog også være født og opvokset i USA’s sydstater, men det er også det eneste man ikke kan sige om Kenn Lending. Han er nemlig født og opvokset på stenbroen i København, hvor han startede sin musikalske karriere helt tilbage i tresserne.

Men at Kenn kan begejstre og bevæge sit publikum til hver en tid, har han til fulde bevist i over 30 år med Kenn Lending Blues Band. Den traditionelle “oplæring” fik han igennem sit lange venskab og samarbejde med Blues sangeren og Barrelhouse pianisten Champion Jack Dupree, født 1909 i New Orleans. Fra 1978 og til Jack Dupree’s død i 1992, spillede duoen over 1000 koncerter i 35 lande og stater i Europa, Afrika og Nord Amerika. Deres nærmest symbiotiske sammenspil kan høres på mere end 20 pladeindspilninger, hvoraf CD’en “Forever And Ever”, indspillet i New Orleans i 1991, modtog WC Handy Awards: Traditional Blues Album of the Year 1992.

At Kenn Lending Blues Band, der fejrede sit 30 års jubilæum i 2010, har haft et bredt publikum, udover de inkarnerede blues fans, skyldes nok Kenn Lending’s holdning til blues, som mere end bare en stil. Kenn opfatter snarere blues som grundsubstansen i al sort amerikansk musik og Kenn Lending Blues Band favner derfor alle de sorte stilarter, fra den dybe Mississippi Blues til moderne funky og soul’ed Urban Blues. En aften med Kenn Lending Blues Band er som en musikalsk rejse igennem afroamerikansk musiktradition, hvor publikum både har mulighed for at dvæle ved bluesens dagligdags poesi og at danse til sveden springer, i et funky rytmisk univers, med rødder i Afrika.

Thomsen : Nello : Hansen

Guitar : Bas : Mundharpe

”Three chords & The Truth”

Blues med international klasse

Forrygende fortolkninger af de gamle blues klassikere af kunstnere som Muddy Waters, Sonny Boy Williamsson, Little Walter, Howlin’ Wolf osv. Krydret med masser af anekdoter og skæv jysk humor.

Bag disse navne gemmer sig det tidligere ”Giraffen, Elefanten og Det Blå Lys”, der igen gemte på – i vilkårlig rækkefølge:

Kent Thomsen – guitar, vokal (Peter Belli, De Dyre Drenge),
Niels Nello Mogensen – bas, vokal (Johnny Madsen, Grarup Allstars)
Henrik Hansen – mundharpe, vokal (Trouble Cats, Mojo Hands).

Trioen opstod under de efterhånden legendariske onsdagskoncerter på værtshuset ”Peter Gift” i Aarhus tilbage i 90’erne. Disse tre bluesfolk er nu atter samlet efter alt for mange års fravær, en anelse mere modne, noget mere ædruelige og jo da, meget mere bedre.

Det er således et længe ventet genhør med Kent Thomsens fabelagtige guitarspil, Niels Nello Mogensens sejt svingende bas og Henrik Hansens virtuose mundharpespil.
“Old school” Chicago-blues når det er bedst.

CD’en ”Three chords & The Truth” fra 2013 beviser dette til fulde.

Citat fra Bjarne “King Bee” Rask på facebook efter en Thomsen – Nello – Hansen koncert hos Crossroads i Vejle:
“Jeg var jo så heldig at opleve denne tilbagelænede trio udfolde sig hos CROSSROADS her i Vejle. Og de er altså ikke mere tilbagelænede end at de kommer langt udover scenekanten, med nærvær alene. Selv på bagerste rækker føler man sig på tomandshånd… med de tre. Alle tre deler plakaten ligeligt, og der er en humor på linje med Anden og Øgendahl… og samtidig så alvorligt og nærværende et udtryk som hos en Muddy Waters… fra hvem vi i øvrigt fik mange klassikere denne aften..! Kents guitarspil er så herlig ‘rustikt’ – og så kommer der altså lige de der særlig blå toner, hvor hårene rejser sig… en autencitet, de endnu ikke har kunnet analysere sig akademisk frem til på konservatorierne..! Jeg synes i øvrigt at det var en super disposition, også lige at spille materiale fra Kent Thomsens danske sange i denne sammenhæng… der var lidt publikumsforventninger i retning af Pløjestævner, Gule Ærter, Hash og hva har vi….!
Go nat, tak for en fed oplevelse…”

 

Kent Thomsen, guitar, piano og sang.
Startede med at spille blues ovre i Varde i 1968, på mundharpe…
Flyttede til Århus i 1980 og dannede sit eget orkester “Kent Thomsen & The Rich Ones” i 1985, senere “Kent Thomsen & De Dyre Drenge”. Her ud over er det blevet til medvirken i utallige andre orkestre, de mest kendte er måske Peter Bell´s “De Nye Rivaler” – med hvem det blev til 15 år – og Johnny Madsen Band. Men også Esther Brohus, Henning Stærk og ikke mindst Troels Jensen og Ken Gudmand har turneret med denne “in-your-face” blues- og rockguitarist.
Stilen er en egen håndæltet melange af BLÅ, med et meget personligt og kompromisløst udtryk.

Niels Nello Mogensen, bas og sang
Nello er indfødt Århusianer og slog bl.a. sine folder i danmarks første og største punkband, “Lost Kids”. Spillede senere i “Beauty And The Beat”. Har spillet med Kent Thomsen og Henrik Hansen siden slutningen af firserne, og har været fast bassist i Johnny Madsen Band siden 1996. Han har også sit eget orkester, “Nellovator”, der har to album-udgivelser bag sig.
Han er det, man nogle gange kalder en guitar-bassist, fordi han ikke kun ser bassen som et akkompagnements-instrument, men i lige så høj grad som et melodi- og riffbærende instrument.
Ligger rigtig dejligt i slaget og holder bunden på plads mens han også skubber lidt til de andre.

Henrik Hansen, mundharpe og sang.
Henrik er født og opvokset i Roskilde, men han er nu meget jysk i det alligevel…
Han startede med at spille mundharpe i offentlighed, da han løb ind i Kent Thomsen i Aarhus i midten af 80´erne. Siden har både Johnny Madsen Band og Henning Stærk haft fornøjelsen af at spille sammen med “Virtuosen”.
Det faste orkester var i mange år Trouble Cats, siden var han også forgrundsfigur i Mojo Hands.
Henrik Hansen spiller en superindfølt harpe med en kernerig og personlig tone. Når han spiller elektrisk og trykker til, er det hårrejsende, så meget dirrende følsom DEEP-TONE, der kan komme ud af sådan et lille instrument.

Del

Blues_night_Arenanord

Lending_arenanord