Big Creek Slim Band

I samarbejde med Bluesheaven og Peter Astrup er vi superstolte over at kunne præsentere Big Creek Slim med band i Maskinhallen. Der er lagt op til en bluesaften med en af Danmarks absolutte topartister indenfor Chicago og Delta blues. Big Creek Slim gør blueshistorien levende med rå, autentisk og nærværende sang og guitarspil. I løbet af de seneste 10 år har han udviklet sin egen stil, der har dybe rødder i den sorte blues.

Big Creek Slim, alias Marc Rune, er født og opvokset i Ikast, en lille by i det centrale Danmark. Utallige rejser med guitaren har bragt ham vidt omkring. Han rejste bl.a. på langvarig dannelsestur El Louisiana, Mississippi, Arkansas, Alabama og Tennessee i 2008, for at hente inspiration, spille musik og skrive sange. Han bor nu med sin familie i Florianopolis Brasilien

Så hvorfor skulle en dansk musiker finde sådan en personlig forbindelse i en musik skabt af sorte amerikanere, tusindvis af kilometer fra sit hjem? En del af det har at gøre med karakteren i manden, og en del af det har at gøre med naturen af musikken. “Det handler ikke så meget om amerikansk eller sort musik, som det handler om blues,” siger Big Creek. “Bluesmusikken skal være en universel følelse, og da er det en verdenarv. Hvorfor jeg spiller i denne gamle, farvede, amerikansk stil- har noget at gøre med den måde, jeg er på. Jeg har altid holdt af at finde rødderne af tingene. Jeg søger også efter rødder i skandinavisk kultur.

Jeg spillede tidligere en masse irsk traditionel musik, og rødderne af brasilianske samba fascinerer mig”,  forklarer Big Creek. “De første blues optegnelser er de første indspillede lyde af en undertrykte mennesker. Det er et meget vigtigt øjeblik i menneskehedens historie.

0D5_9747_arenanord

Musikere på aftenen:

Big Creek Slim – guitar & vokal

Peter Nande – harmonika & vokal

Troels Jensen – klaver, guitar & vokal

Jaska Prepula – bas

Mikko Peltola – trommer

 

Big Creek Slim har modtaget disse priser: 

Best Blues Album 2016 – Keep My Belly Full 

Danish Blues Name Of The Year 2015 – Big Creek Slim 

Danish Music Award Nominee – Best Blues Album 2015 – Hope For My Soul 

Danish Blues Challenge Winner 2013 – Big Creek Slim

 

 

Del

Big-Creek-Slim-Band_arenanord

_D4S7456_arenanord2