Fatma Zidan

I Danmark roses Fatma Zidans musik, og hendes cd’er “Hawel” og “Muktalef” (m. Oriental Mood). Fra 2008 og Hawel fra 2010 vandt hun to Danish World Awards for bedste world tracks.

Idag bor Fatma Zidan I Ishøj og arbejder som professionel Egyptisk sanger med sit eget ensemble, og et utal af andre projekter, bl.a. børnekoret fra Goldscmidts musik akademi, og underviser som gæstelærer på diverse musikkonservatorier i DK. Fatma Zidan er tillige med i koncert rækken “Golden Age of Arabian Divas” – med fokus på den bedste musik fra Mellemøsten i midten af sidste århundrede.

Hendes stemme fik tilbage i 2004 en arabisk oliesheik med forkærlighed for digte til at bruge en million kroner på at få én sang produceret, udgivet og opført med Fatma Zidan som solist.

Fatma Zidan er oprindeligt uddannet klassisk harpenist fra konservatoriet i Giza, Egypten, men hun valgte for 10 år siden at udskifte harpen til fordel for en international sangkarriere. Hun er en alsidig kunstner, hvis stemme behersker både klassisk og moderne sang. Således har hun bl.a. har været fast sanger i Cairos operakor i 7 år, og derudover samarbejdet med flere af Egyptens største popsangere.

Som studiemusiker hos det anerkendte egyptiske pladeselskab AMAR har hun indspillet flere hundrede hits – de fleste kærlighedssange – og er således en kendt stemme i Mellemøsten. Det var også kærligheden, der bragte hende til Danmark i 2006, da hun giftede sig med den danske orkesterleder og musiker Lars Bo Kujahn.

fatma-zidan3

Program:

Sange af Fatma Zidan og bl.a. Oum Khaltoum

Lineup:
Fatma Zidan, vokal – Lars Bo Kujahn, qanun,tabla, Bilal Irshed, oud – Adam Ørvad, harmonika – Martin Krogh, bas

Del

fatma_arenanord2